2023-03-27

Tekirdağ Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri ile Buluşma

Tekirdağ Sosyal Bilimler Lisesi’nden danışmanlığını Coğrafya Öğretmeni Gülay İnal’ın yürüttüğü “Değişen İklim Değişen İnsan” projeleri ile 10. sınıf öğrencileri Mehmet Ali, Nisa Sıla Ersoy, Zeynep Saygı ve Arda Yaşar 24 Mart 2023 tarihinde bölümümüz Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oya Onat Kocabıyık ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Aylin Özdeş ile bir araya geldiler.

Öğrenciler “Değişen İklim Değişen İnsan” adlı projelerinde, küresel iklim değişikliğinin lise öğrencileri üzerindeki psikolojik ve sosyolojik olumsuz etkilerini araştırmayı ve bu etkilerin yarattığı ekolojik denge sorunları için farkındalık çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyorlar.

Bu proje kapsamında öğrenciler, eko-anksiyete (eco-anxiety) kavramı hakkında bölüm öğretim üyelerimizin görüşlerini aldılar. Ekolojik sorunlarla ilgili anksiyeteyi içeren ilgi çekici bu konuyla bu buluşmayı sağlayan öğrencilere ve danışmanlarına teşekkür ediyoruz.